Littekenweefsel en striae

Microneedling in combinatie met cupping

Wat is Microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale pen een groot aantal kleine microkanaaltjes in de huid wordt gemaakt. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de microkanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid hersteld en sluit deze microkanaaltjes met huideigen, glad collageen. 

 

Wat is een litteken en hoe ontstaat een litteken?

Littekens bestaan uit littekencollageen, en omdat dit ook een collageenproces is, kunnen we dit reguleren met Microneedling. Littekencollageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken Microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in de gebied te optimaliseren.

Er zijn verschillende vormen van littekens. Als de huid alleen oppervlakkig (epidermis) is beschadigd, bijvoorbeeld bij een schaafwond, dan hersteld de huid zich meestal probleemloos en onzichtbaar. Maar wanneer er sprake is van een diepere wond, waarbij ook de onderliggende en diepere huid(dermis) beschadigd is, ontstaat er bij het herstelproces vaak littekenweefsel. Ook na brandwonden kan er een litteken ontstaan, daarnaast valt striae ook onder een bekende vorm van littekenweefsel. 

 

Behandelen van striae

De meest voorkomende oorzaak van het ontstaan van striae is wanneer het lichaam een snelle groei kent. Door de snelle groei van het lichaam ontstaat er in het onderhuidse bindweefsel (dermis) scheuren door de te grote  spanning. Het gescheurde bindweefsel (striae) kleurt paarsrood, na enkele jaren gaat dit over in witte littekens. Dit proces van bindweefsel van "scheurt" is niet voelbaar en ook niet pijnlijk. Echter kan het wel een brandend of jeukend gevoel geven.

 

Hoe behandel je een litteken?

Een hypertrofisch litteken behandel je om de 14 dagen. Een atrofisch (ingevallen/verzonken) litteken of striae behandel je om de 28 dagen met Microneedling. 

 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Elke 14 of 28  dagen kom je voor een Microneedling behandeling in de salon.

Thuis 2 x per week cuppen op het litteken en directe omgeving.

Dit kan gecombineerd worden met een bindweefselmassage/cupping behandeling in de salon. 

 

De prijzen voor de Microneedling is afhankelijk van de grootte van het gebied. Hiervoor kun je altijd een afspraak maken voor een vrijblijvende prijsopgave.

Een losse behandeling cuppen/bindweefselmassage 37,50

Thuisset flacon Bellabaci genie en 2 body cups 82,00

Kuur van 8 behandelingen incl. het setje van 82,- is 355,-

 

Verkoop in salon

De body cups en het serum zijn ook te koop in de salon.

Body cups 42,00

Super cup 22,50

Genie Body Mechanic (verbeterd natuurlijk genezend vermogen, littekens) 44,00

Genie Get al life (verslapte huid en striae) 44,00

 

Striae